Frakt 49,- | Fri frakt over 1000,-

Slik bygger du opp den perfekte basisgarderoben

Selected City Syd |

Lena, butikksjef ved Selected city syd gir deg sine tips til den perfekte basisgarderobe

Vi holder oss hjemme om dagene og mange har nok brukt litt av den ekstra tiden vi har til å rydde i klesskapet. Det er på tide å få ut de tingene som aldri har blitt brukt, ikke er like aktuelt eller faktisk har krympet i skapet og ikke passer lenger.

Personlig finner jeg alltid noen nyheter hver sesong til garderoben min, men husk at trendene kommer og går. Det er de klassiske basisplaggene som garderoben burde være bygd opp på. Nøkkelen er god kvalitet som varer lenge og funksjonelle klær som lett kan kombineres. Går du for slitesterke og naturlige materialer som ull, kashmir, bomull, denim og skinn ligger alt til rette for at dette er plagg du vil ha glede av i mange år. Basisplagg skal også være veldig styling-vennlige slik at man kan gjøre små endringer på dem for å få en helt ny look.


Det perfekte antrekket når man ikke helt vet hva man skal ha på seg er smale jeans, en kul t-skjorte og en blazer – med dette går man aldri feil! 

Trykk på bildene for å komme direkte til varene

Her er de 11 basisplaggene garderoben din burde være bygd opp på:


1.Dressbuksen 

En klassisk og elegant dressbukse har en selvsagt plass i basisgarderoben og den kan kles både opp og ned. Sammen med en polo blir den avslappet og kul, bytter du ut overdelen med en skjorte er du straks mer formell. 


2. Den Hvite skjorten

En fin hvit klassisk skjorte med knapper foran kan brukes til mye. Bruk den alene eller under en genser. Bretter du opp armene gir du den et ny look og gjør den mer casual. Kjøp en med god passform og strech for god komfort.


3. Pologenseren

En pologenser er en klassiker du garantert blir glad i. kul under en blazer til jeans for en mer hverdagslig stil og fin til dressbuksene for å pynte den opp. Gå for en i en deilig kvalitet med ull da er den pustende og har en lang varighet. 


4. T-skjorte 

En t-skjorte med en fin fason og en god kvalitet er en vinner. Bruk den alene eller som en del av et lag under en cardigan eller en genser. Kjøp den gjerne i 100% bomull og du kan velge mellom rund eller v-hals etter hva du mener passer din fasong best.


5. Blazeren 

En klassisk sort blazer kan brukes til det meste. Ha den over en skjorte for en formell look eller over en kul t-skjorte til en jeans. Har du allerede en klassisk sort blazer er den alltid en vinner også i andre farger eller med mønster. 

 

6. Ullgenser 

Gå for en deilig tynn genser i 100% kashmir. Jeg har den alltid med meg i vesken som jeg kan slenge på meg på reiser, om det blir kaldt på jobb eller når jeg skal hjem på ettermiddagen. 


7. Jeans 

Jeans kommer i alle fasonger så det er viktig at du finner en som passer din kropp og passform. Gå for en smal i en mørk vask som et godt utgangspunkt for et hvilket som helst antrekk. Nå finner du også mange jeans med strech som fort gjør den til en favoritt i skapet! 


8. Sorte sko 

Klassiske sorte sko eller skoletter er et must i garderoben. Like fint til hverdags som til kjoler og skjørt. Kjøp de i skinn så blir de bare bedre på foten jo mer du bruker de og de varer mye lenger. 


9. Sneakers 

Et par freshe hvite enkle sneakers gjør mye med et antrekk! Ønsker du å dresse ned antrekket vil valget av sko ha stor effekt på dette. Kjøp de i skinn så det er bare å tørke av de med en våt klut om du får flekker. 


10. Trenchcoat 

En trenchcoat i en god kvalitet og med en fin passform er et tidløst plagg du kan ha i mange år. Den kan styles like fint over en kjole som sammen med jeans og en oversized genser. 


11. Den lille sorte kjolen 

Denne klassikeren stammer fra Coco Chanel på 1920-tallet og har vært et begrep siden. En enkel sort kjole med en bra passform gjør at du kan kle deg elegant og stilrent, uansett anledning. Du kan pynte den både opp og ned med tilbehør som sko og veske som gjør at kjolen kan endre utrykk med små grep. 

0 comments

Leave a Comment